BUKU BARU

Assalamualaikum 🙂

Selamat datang ke blog Sumie yg erm…xberapa nak tip top sangat ni. hehe 😉

Tapi Sumie harap, u all enjoy dgn penulisan Sumie ni. ececeh…hihi

Alhamdulillah, setelah sekian lama tinggalkan dunia blogging ni, hari ni dengan keizinanNYA dan keazaman diri, Sumie kembali berblog. haha

Kenapa?

Banyak sebabnya. tapi sebab utamanya adalah Sumie nak sharing ilmu yg Sumie perolehi. Lately ni Sumie banyak membaca, atas cabaran diri sendiri plus prinsip MEMBACA ITU JAMBATAN ILMU. Sumie percaya, dengan membaca lah ilmu kita ni bertambah bertambah bertambah dan bertambah. Sebab, ilmu tu tak jatuh dari langit, kita tadah bukak mulut nganga masuk mulut terus ke otak. Semuanya dgn inisiatif sendiri 🙂

Tau tak? Sebenanrnye, sharing ilmu ni satu sedekah tau. Sedekah ni bukan semata2 wang ringgit tau. Tapi, sedekah ni meliputi macam2 and antara yg paling mudah adalah SENYUM 🙂 Bila kita ada ilmu, kite share dgn org  lain, pon sedekah. Bila kite jmpe org nak lintas jalan, pon sedekah. Senang cite, kalo nak bersedekah ni kat mana2 and bila2 masa pon boleh lah. Bila bersedekah, ganjaran dari Allah pon kita dapat. Walaupun tak datang dari wang ringgit, tapi datang dari bentuk lain, contohnya, kesihatan, kebahagiaan, berita gembira dan macamm2 la lagi 🙂

Cerita pasal berita gembira ni, Alhamdulillah, ada satu berita yg paaaaaling gembira Sumie dan husben terima Jumaat lepas. Masa dapat tau tu, rasa nak nanges je! Happy sangat!

Apa dia?

Nanti Sumie share dalam entry lain.

Sebabnya, ianya memang saaaaangat EKSKLUSIF! Hehe 🙂

Sumie

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *