Creating Future Life

Assalamualaikum. Hai. Hello. Guten morgen. Dan sewaktu dengannye..hehe 😉
Sumie sangat suke dengan quotes dari Dr. Forrest C. Shaklee, pengasas Shaklee ni. Sangat straight forward. Tak susah nak paham 🙂
Both quotes ni cakap, kalau kite nak tahu macam mana masa depan tu atau nak tahu apa yg terjadi pada masa depan, kita kene decide apa yg kita nak lihat dan lakukannya sekarang! Jangan bertangguh. Kikiki 😉
Tak percaya? Meh sini fahami pengalaman “ramalan” Sumie 🙂
Ceritanya pasal, kami suami isteri baru mulakan hidup. Biasalah, baru nak mula hidup, macam2 cabarannyekan. Susah senang tu, kami sendiri tanggung. Menangis air mata ni mcm dah nak kering dah xmau keluar dah lagi kot. Dipendekkan cerite, Sumie nak ubah life Sumie. Nak betulkan mana yg cacat, tampal mane yg berlubang, timbus mana yg terbenam. Alhamdulillah, macam Sumie pernah kata, Sumie happy dgn decision Sumie dgn berShaklee. Sbb Shaklee janjikan hidup yg lebih better. Shaklee rewards macam2 pada distributor mereka. Dan, perkara paling berharga bile Sumie berShaklee, Sumie tergolong dalam group JUTAWAN! Sumie dibimbing dgn otai2 mentor2 yg power, yg hari hari hari tak jemu nak bimbing sampai kita berjaya. Yg paaaaling paling paling penting, mereka inilah yg sentiasa mengingatkan supaya Sumie tak lupe mendidik rohani Sumie.
Apa kaitan dgn “predict future” ni? Diorg selalu soh cakap depan cermin. Cakap bende baik2. Cakap apa yg kita nak n hajatkan. InsyaAllah, apa yg kita cakap tu, reflect diri kita. Dan yg penting sekali, bersangka baik. Jgn sesekali ada negatif thinking or assumption. Sbb, “kita adalah apa yg kita fikirkan”. Jadi, katakan kalo kita nak income 5-6-7-10-11-12 angka kan, cakap je hari2, depan cermin dan imagine kita ada income macam tu. Tapi, dlm ms yg same, jgnla tggl solat, ngaji, zikir, doa. Dan yg penting, USAHA. Kalo x, x menjadi la ye 😉

So, what is my current future life that i created and decided to make it before? Hehe, this is Exclusive! Me and hubby soooooo happy for abah. Ofcourse my parents too! Alhamdulillah 😉



Sumie | Shaklee Independent Distributor | 012.618.8159


You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *