3 langkah memulakan Pendapatan Sampingan

Assalamualaikum & salam sejahtera 🙂

Ramai yg berpendapat memulakan bisnes adalah sesuatu yg sukar. Ye, tidak di nafikan memang ianya sukar. Lebih2 lagi bisnes MLM. Tapi, tahukah anda, manisnya kejayaan itu terletak pada kesukaran, kesusahan, cabaran & halangan yg kita hadapi.  Orang kate, easy come easy go kan. Benda senang dapat, senang je nak terbuang dari tangan kita. Tapi, kalo anda berShaklee, ianya tidaklah mudah, namun tidak juga begitu susah. Malah, lebih menyeronokkan! Tak percaya? Baca seterusnya.
USE
Melalui pengalaman saya, saya mula menggunakan produk Shaklee bila mana saya menyedari berat saya semakin bertambah sehingga 60kg! Saya jadi macam bengang dan nekad untuk turunkan berat badan kepada asal. Tak dapat turun mcm sebelum kahwin pun takpe, janji die x berpangkal 6! Jadi, saya mulakan langkah menghubungi makcik Nurulaini dan bertanyakan tentang set diet. Setelah mendapat consultancy darinya, saya USE set diet Shaklee secara konsisten dan mengikut aturannya. Hmm…2 minggu consume, turunla 2.5kg kalo x silap. Haha! Bahagia sungguh waktu tu

SHARE
Bila saya gembira dengan kesan positif keatas diri saya, saya terus SHARE dan beritahu semua orang tentang penurunan berat badan saya. Saya SHARE saya menggunakan suppliment apa, saya SHARE apa item produk yg membantu proses penurunan berat badan saya. Saya SHARE diet harian saya. Dan…rasanya macam2 la saya SHARE waktu tu.

BUILD
Bila saya berpuas hati dengan hasil dari penggunaan produk, saya rasa, hmmm…ini adalah satu peluang untuk saya BUILD bisnes saya. Sebelum ni, makcik Nurulaini pernah terangkan kepada saya apa kelebihan berShaklee, macam mana sistem Shaklee ni. Tapi, biasalah. Awal2 tu memang x pikir nak niaga. Tau nak kurus je. Tapi, disebabkan saya cukup tertarik dengan sistem Shaklee yg adil ni dan dah rasa keberkesanan produk itu, apa salahnya saya BUILD network bantu orang lain untuk lebih sihat dan kurus. Tak rugi pun. Lebiiiih menguntungkan!
(logo passat)
Dengan hanya RM65(RM10 tambahan utk pengeposan member kit), anda layak untuk: 
#menjadi ahli seumur hidup.
#mendapat cash rebates pada setiap pembelian produk
#mendapat cash bonus pada bulan berikutnya*
#mendapat car bonus*   
#mendapat insentif plan*
#mendapat bonus kepimpinan*
#mengikuti 5 star international trip*
Selain dari itu, bimbingan mentor2 hebat dari Jutawan membenarkan anda membina empayar perniagaan anda sendiri. Anda akan dibimbing melalui kelas2 & bengkel2 yg disediakan oleh para mentor dan Shaklee Malaysia. 
Ianya tidaklah begitu mudah, namun tidak juga sukar. Yang lebih penting, anda akan lebih SERONOK!
SUMIE | 012.618.8159

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *