Rahsia badan kuat & berotot

Asalamualaikum & salam sejahtera 🙂
Hari ni Sumie nak share satu rahsia.
Rahsia ni telah menjadi inspirasi kepada abang2 sado diluar sana 🙂
Inilah die

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

Rahsia Popeye Kuat Sihat & berOTOT tebal!
Amacam? Ok tak nak cerita rahsia Popeye hari ni?
Hehe 🙂
Tahu tak? Dari kita kecil kita selalu dimomokkan dengan Bayam adalah punca kekuatan Popeye.
 Tapi…tapi…tapi… kini tidak lagi!
Popeye sekarang dah moden. Dengan jayanya telah menemui formula yg lebih hebat untuk kekuatan tulang dan ototnya, iaitu ESP!
ESP? Apa tu? 
Ok, ESP ni ialah Energizing Soy Protein – protein soya. Dimana ianya adalah PROTEIN segera bagi membekalkan tenaga berpanjangan. Kenapa SEGERA? Fastfood kah? Tidak…tidak…tidak…ianya segera kerana cara pengambilannya yg mudah dan simple tetapi penuh berkhasiat.
2 sudu besar campuran ESP dan 450ml air mineral membolehkan anda kekal kenyang sehingga sekurang2nya 4 jam. Jadi, selain memberi tenaga berpanjangan, anda juga mampu untuk mengawal pengambilan makanan.
Didalam ESP juga terkandung kalsium untuk kekuatan tulang kita. Kalsium diperlukan untuk mengelakkan tulang merapuh dengan bantuan magnesium sebagai agen pelengkap penyerapan kedalam tubuh. So, no wonder lah kalo Popeye setiap kali makan bayam ESP, muscle die naik and tulang die jadi kuat! Hehe 🙂
Sebenarnya, protein sangat penting dalam tubuh badan anda. Kalau nak tahu, keseluruhan isi dalaman badan kita ditubuhkan daripada protein seperti rambut & kuku. Badan anda memerlukannya sebagai ‘building block’ untuk tulang, otot, kulit dan juga darah.
Tanpa protein, sistem tubuh anda boleh terganggu. Ini kerana, protein diperlukan untuk pembentukan tisu2 badan yg membentuk organ utk sistem tubuh manusia.
Takut bukan? Lebih takut lagi bila kita consume makanan berasaskan protein, tetapi khasiatnya sudah terganggu.
Tetapi, tidak dengan ESP. Kerana ESP adalah sumber protein yg genuine yg menjalani proses penapaian yg lengkap & soyanya yg tidak diubahsuai(non-gmo).
Selain daripada itu, penyelidikan keatas produk2 Shaklee seperti ini telah menjalani 1001 ujian klinikal setiap tahun untuk memastikan kualiti produk sentiasa terjamin.
So, tiada masalah kalau anda juga boleh kekal sihat, kuat dan bertenaga seperti Popeye. Kerana, Shaklee produk terbukti dengan keberkesanannya.
Sumber: Google

Saya sangat suka ESP ni sebab ianya mudah dan senang untuk disediakan. Orang yg kuat bekerja seperti saya ni memang perlu sangat2 ESP ni. Sebab pagi-pagi nak pergi keje senang. Bancuh and GO! Hehe 🙂
Oh ye, dengan ESP ni, macam2 resepi boleh kita terokai. Buat smooties la, kek la dan macam-macamlah. Nantikan entri-entri akan datang untuk resepi & tips kesihatan optimum bersama ESP & Shaklee.
Sumie 🙂

You may also like

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *