And…when Happiness defined your Real Success. Alhamdulillah ;)

Assalamualaikum & salam sejahtera 😉

Saya happy bila orang yang saya sayang Happy 🙂

Seperti yang saya katakan sebelum ini, saya percaya kehidupan kita ni bukan semata-mata untuk diri kita. Sebahagiannya adalah milik orang lain.

Macam saya, SUCCESS tu suatu yang subjektif dan definisi success itu bagi saya adalah Happiness.

Ye, saya percaya kalau saya happy, bahagia, gembira dan tak stress, kehidupan saya lebih produktif dan efisyen.

Jadi, saya perlu happy dan make sure orang sekeliling saya happy.

Macam mana nak happy? 

So, setiap apa yang saya lakukan mula-mula saya niatkan untuk mendapat redha Allah.

Kedua, jika saya nak capai kejayaan tu, saya akan bayangkan kejayaan ini milik siapa dan siapa yg akan bahagia atau bangga dengan kejayaan saya itu. Dalam situasi ini, memang saya sentiasa bayangkan muka mak ayah abah suami dan family saya. Kiranya kejayaan ni bukan untuk saya sorang la. Saya niatkan untuk orang lain juga 😉

Ketiga, berfikiran positif. Yes, ini yang terbaik. Jauhkan dari negativity. Sebabnya, orang yg negatif ia akan menarik sesuatu yg negatif kedalam diri die. Ermm…saya tak mau benda x baik datang kepada saya. Huhu…

Alhamdulillah, bila kita perbetulkan niat kita, ingat balik matlamat hidup kita, insyaAllah kita tak tersasar, ok?

Fastbikes Owner

I can see his happy face 😉 Terharu jugak bila teringat balik impian dia ni. Bersungguh! Dia betul2 cuba dapatkan apa yang dia inginkan. Saya cuma doakan yg terbaik untuk dirinya dunia dan akhirat. Dan, anda semua. Doakan kami juga ye 😉

Triumph Street
Kejayaan tak datang bergolek. Perlu ada usaha. Dalam hidup takde yang mudah tapi tak susah untuk berusaha. Kan ada pepatah tu, “easy come easy go”
hehe 😉
Impian dia nak sangat join Kembara Bumi Suci. Kalau ikutkan memang x yakin. Tapi, yes, betulkan niat. Niat yang baik, Allah pasti tolong mudahkan. Doakan impian die (dan saya) jadi kenyataan ye 😉 

This is cute! Kesian abah tak sampai. Dah lah berat, kan? Takpe, nanti Sumie suruh orang kedai rendahkan seat and naikkan handle tu ye. Nanti Sumie bawak abah, atau abah bawak Sumie. Hehe 😉
Alhamdulillah. Thank You Allah for this Happiness ;’)
Sumie 

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *