RM10,000 Sebulan Sebelum Usia 30

Assalamualaikum & salam sejahtera 😉

Dah lama sangat rasanya tak update blog ni. RINDU!
Tapi…nak buat macam mana…lately ni saya busy.
Alasan, kan?
Erm…sebenarnya YA! Saya busy. Saya busy sebab nak tambah ilmu.
Bermula dari balik percutian ke Melaka haritu, saya terus penuhkan waktu saya dengan belajar benda2 baru. Macam2!

Ini kerana, saya rasa baaaaanyak sangat ilmu yang kurang dalam diri ini especially untuk orang yang baru nak menapak dan merangkak dalam dunia perniagaan.
Jadi, saya memang SENGAJA busy kan diri. Huhu

Tahu tak kenapa saya sibukkan diri tu?
Sebenarnya, saya plan nak ajak orang ramai buat duit RM10,000 Sebulan Sebelum Usia 30.
Macam mana tu?
Dan…kenapa sebelum usia 30? Orang tua2 tak boleh ke?

Nak RM10,000 sebulan?
Hmm…sebenarnya tak lah orang tua tak boleh join. Tapi, apa yang saya nampak sekarang ni, keadaan kritikal kepada fresh graduates. Diorang ni semua belajar tinggi2. Tapi, bile grad susahnyeee nak dapat pekerjaan hatta pelajar terbaik sekalipun. So, saya terpikir nak buat ‘fast track’ program untuk diorang ni untuk dapat merasa income yang lumayan walaupun tak bekerja dengan orang. Sebab tu saya buat specialized Sebelum Usia 30. Hehe…
I used to be
Selain tu, majoriti budak2 zaman sekarang ni bila dah ada kerja tetap, mulalah nak pakai kereta sendiri. Senang bergeraklah katanya kan. Takpe, memang itu keperluan pun. Tapi, nak beli kereta tu guna apa??? Sekurang2nya 3 bulan payslip kan? Cuba bayangkan, kalau join program ni, dalam bulan ke-3 je die da boleh start buat income 4-angka. Haa…pilih je lah nak kereta ape pon kan…
Kereta idaman? Bestnyeeeee!
Lepas dah ada kereta, lumrah nak kawen pulak…So, nak kahwin ni, mudah je sebenarnya. Tapi, sesetengah orang kan suka berimpian. Mesti impikan macam2 untuk hari bahagia kan. Berdasarkan pengalaman sendiri pun, walaupun saya kawen dulu dah cukup sangat2 sederhana, perbelanjaan kenduri tu serba sedikit mesti ada punya. So, program ni memang saya khususkan juga kepada yang nak kawen, nak beli kereta dll juga…
Bila dah kawen, biasalah…mulalah ada komitmen. Tapi, cuba pikir balik, komitmen ni semakin bertambah atau berkurang? Dan, adakah pendapatan tetap kita akan semakin meningkat selari dengan peningkatan komitmen? Jadi, ‘fast track’ program ni sangat2 membantu anda semua untuk menjana pendapatan sampingan. Bayangkan, RM10,000 sebagai pasif income. Wow!
Belanja semakin meningkat, pendapatan?
So, actually RM10,000 sebulan sebelum usia 30 ni satu ‘fast track’ program untuk anda mencapai impian anda. Semua orang ada impian. Tapi, tak semua orang MAMPU utk capai impian tu, betul tak?
Tapi, jangan salah faham. Walaupun saya mentioned SEBELUM USIA 30 tu, tak semestinya orang yang usia bawah 30 je yang layak join. Saya lagi berbesar hati kalau saya jumpa orang yang tekad, nekad, bersungguh2 dan ikhlas untuk mengubah hidupnya dan memberi manfaat pada orang lain, walaupun umur dia 60tahun. Ini SERIOUS! 
Sebab saya memang ikhlas sangat nak bantu orang ramai keluar dari comfort zone masing2 especially pada zaman GST ni, eh! Hehe 🙂
Oh ye, hampir terlupa. Asek cakap RM10,000 je kan. Tapi tak explain pun macam mana nak jana RM10,000 tu. 
Hehe…Sorry…
Tepat pada masanya, Shaklee tawarkan satu program keusahawanan iaitu YES-Young Entrepreneur System untuk orang-orang baru yang mana dalam tempoh masa 13 bulan, orang-orang baru ini akan:
1. Menjadi seorang MASTER CORDINATOR
2. Mendapat pengiktirafan
3. Trofi
4. Wang tunai RM10,000!
Best ke Best?
Dan, dalam masa 6 bulan anda WAJIB menjadi seorang SUPERVISOR yang mana pendapatan di rank berkenaan sekurang2nya 4-angka.
So, bayangkan bulan berikutnya anda meroket dari satu tangga ke satu tangga, tak ke 5-angka dah pendapatan tu? Hehe…
Tangga gaji secara asas
Menarik sangat, kan?
Jadi, bagaimana cara hendak menyertai program ini?
>> Anda PM/WhatsApp/Telegram saya. Taip “YES” dan hantarkan ke 012.618.8159
Nanti kita borak lebih lagi 😉
Sumie

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *