Hiasan meja raya

Assalamualaikum & salam sejahtera 🙂

Raya nak dekat dah. Dah siap menghias rumah? Atau masih “nanti2lah dulu” hehe
Apapun kalau bab kerja mengemas & menghias rumah ni, hati-hati. Keselamatan kena jaga. Kang tak pepasal kena raya kat “sepital” Nauzubillahiminzalik!
Ok, cerita pasal hias rumah ni, sebelum tu mesti nak kemas2 cuci2 rumah kan? Sumie nak suggest anda semua satu set pembasmi kuman. Wahh…sangat bahasa bakunya! Haha 😀
Ok, ini dia…teng teng teng…
Pembasmi Kuman No 1 didunia Get Clean Home Care Set dari Shaklee. Terdiri daripada pencuci baju & softner serta Basic H untuk mencuci tingkap, mop lantai, hilangkan grease dan macam2lah! Lepas tu ada handwash yg sangat “hijau” dan “bebas gatal”. Sesuai untuk yg ada alergi dan gegatal. Hehe 🙂
Kalau nak tahu, bila ada set pencuci ni, rasa puaaaas je hati tu. Sebabnya Basic H ni x melekit mcm sabun biasa. Lepas tu bila mengemop tu rasa licin je lantai. Dan yg pastinya jimat masa. Sebab tak yah nak bilas bilas. Hehe 🙂
Ok, berbalik pada menghias rumah. Banyak ke buat kuih raya? Hidang apa je? Hehehe 🙂 
Sumie x buat apa pun. Yelah, duduk berdua je. Sapa je lah nak dtg pon kan. Beli kuih raya pon letak kat rumah mak. Buat kuih raya pon kat rumah mak. Haha! 
Tapi, ada satu benda yg best nak letak kat meja raya ni….

Tadaaa…ni namanya Water Pitcher. Penapis air mudah alih dan terbukti tahap kealkalian & kebersihan air. 
Yelah kan, time raya ni banyak mak nenek masuk perut kan. Nak nak air bergas. Fuhh…sangat tak sehat! So, sambil2 minum air manis tu, hidangkanlah air kosong juga kan. Bagi neutralise semula & bersihkan perut ada macam2 tu. Huhu.
Kalau cerita pasal kualiti air yg lebih best(air kosong) – inilaa…air dari Water Pitcher.
Boleh direct tadah dari paip, tapis dan terus minum. Rasanya seakan2 air zam zam insyaAllah.
Haa…impress tak? Best tak? Haha!

Kalau nak tahu gamba ni menunjukkan air paip yg Sumie masak. Bila tuang dalam cawan, eh kenapa cekelat ni?? So, solutionnya kita tapisla…Result? Seperti kristal, kan?

So, amacam? Mahu kelainan hiasan meja raya tahun ni? Kalau2 nak, bolehlah contact Sumie. Nak order sebelum 15hb Julai ni tau. Kalau selepas tu, abam Gdex cuti nak raya dah. Hehe 🙂
Sumie
snursumiyah@gmail.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *