Bila impian jadi kenyataan

Assalamualaikum dan salam sejahtera 🙂

Setahun yang lepas, saya mula berShaklee sebab saya nak turunkan berat badan yg berkilo2 ni. Stress woo bila pergi kerja takde baju nak pakai. Walaupun berlambak, tapi tak muat. Paling sedih bila husben kene tolong zipkan baju T-T

Tapi, Alhamdulillah. Diet gaya Shaklee memang sangat2 membantu saya mendapatkan berat yg ideal. Tak sia-sia kot makan supplement dan berdisiplin dalam food intake. Hehe 🙂

Cuma, saya start serius berbisnes Shaklee bila mana mak saya asek cakap dengan saya “abah tu tengok2kan hajinya. tahun lepas tak dapat, kalau tahun ni dapat kan bagus”

Ok, sentap tak? Haha!

So, since saya consume Shaklee ni memang takdelah terasa nak bisnes. Tapi, saya tahu Shaklee memang offer peluang dan rewards yg ‘kaw-kaw’ punye. So, sebab mak asek cakap camtu kan, dan saya pon takdelah kaya sangat banyak duit nak bagi sekelepuk camtu, saya pun cakap dgn husben nak serius bisnes Shaklee. Saya cakap saya nak carik side income, plus apakata side income tu kita cukupkan duit tabung haji abah. Husben kata “sukahatilah”

Saya yakin dengan Shaklee saya boleh kumpul duit belanja haji abah nanti. Sebabnya, just imagine kalau bulan2 boleh kumpul  2 3 angka, termasuk duit gaji saya dan suami, memang cukup sangatlah kan. Kalau buat lebih, usaha lebih, maka lagilah terlebih2 rewards yg kita dapat dari Shaklee.

Alhamdulillah. Tahun ni Allah makbulkan impian saya dan suami untuk lihat abah pegi haji. Allah juga mudahkan jalan saya dan suami untuk kumpul duit belanja haji abah. Sana sini rezeki masuk dari semua penjuru. Alhamdulillah, ini semua atas usaha kami, dan support mentor2 dan sideline kami. Saya berani cakap, mereka2 inilah semangat saya untuk terus kekal dengan Shaklee.

Sebenarnya, bisnes Shaklee bisnes mudah, ianya bukan bisnes omongan kosong malah dapat membantu individu2 yg berimpian besar. Dengan bermodalkan modal yg rendah, Shaklee offer rewards dan pulangan yg lumayan. Buktinya, diri kami sendiri. Daripada kami tiada apa2, tak tahu selok belok bisnes, Alhamdulillah kini semuanya terlaksana seperti dirancang.

Oh, ye. Sebenarnya, AWAK, AWAK, AWAK dan AWAK pun boleh kumpul duit dan merealisasikan impian besar macam saya.

Tapi, hanya dengan syarat, perlu cekal dan jangan kuat mengeluh.

Sumie
snursumiyah@gmail.com
0126188159

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *