Bantu anak cegah penyakit

Assalamualaikum & salam sejahtera 🙂

Hari ni nak cerita. Satu perkara yang agak menggembirakan 🙂

Saya ada seorang rakan. Anak beliau sering jatuh sakit. Bila dah sakit, biasalah selera makan ala kadar sahaja. Yang paling kesian bila tgk anaknya kurusss je. Sian kawan saya tu. Pegi mana2 org akan tnye “ko x bagi anak ko makan ke?”

Sentap,kan?

Tapi, sejak lahir lagi doktor memang dah warning awal2 akan jadi macamni – maksudnya mudah jatuh sakit dan sistem imun yg kurang kuat.

Sebabnya, si kecik tu lahir cukup2 bulan, tak lebih & tak kurang. Doktor siap pesan lagi suruh jaga pemakanannya sbb organ dlm badannya “ngam2 saiznye” tak macam kanak2 lain.

So, nak dijadikan cerita. Beberapa bulan yg lepas, rakan saya hubungi saya. Katanya nak cuba berikhtiar dgn Shaklee. Sebab, anaknya sering demam dan suuuusah sangat nak makan.

Saya pun suggest Vitalea for Childrens. Kebetulan waktu tu tengah promosi pengenalan sebab dah lama out of market, rakan saya cubalah beli sebotol.

Alhamdulillah, after consume Vitalea ni, tahap kesihatan anaknya semakin baik. Agak lama juga anaknya dah tak jatuh sakit. Yang paling menggembirakan rakan saya, anaknya dah ada selera makan, badan pun dah berisi sedikit dan kini lebih bijak dan aktif.

Disebabkan rakan saya menghantar anaknya ke pengasuh, jadi dia grab promo beli 3 percuma 1 pada waktu tu. Senang. Satu stok untuk rumah, satu di rumah pengasuh dan satu lagi dalam beg. Senang kalau kalau nak berjalan jauh.

Sekurang2nya, bila ade stok dalam beg ni, kita boleh bagi anak2 ni on the spot. Sekarang ni, susah nak cari makanan yg sesuai dgn kanak2. Lebih banyak makanan ringan daripada yg berkhasiat. Kalau pergi restoran2 pun, atau macam sekarang ni musim perayaan, kebanyakan rumah hidangkan “lauk orang dewasa” dan air2 manis.

Alahai, kecik2 anak2 dah disumbat macam2. Itu yg senang dapat penyakit tu.

Oh, by the way, sampai sekarang rakan saya masih consume Vitalea untuk anak beliau. Beliau juga mengamalkan Set Menyusu Premium untuk anak keduanya. Takpe, yang tu kita cerita lain kali.

Alhamdulillah, Shaklee bukan sembarangan ubat. Vitalea for Kids ni multivitamin yg mengandungi mineral dan vitamin2 lengkap semulajadi yg bertindak mencukupkan kekurangan nutrisi anak2. Ianya sangat berkesan untuk menambah selera anak2, dan juga membantu masalah obesiti yg terjadi dikalangan kanak2. Selain itu, anak2 menjadi lebih bijak dan aktif.

Alhamdulilah. Tak sia-sia rakan saya consume Shaklee products. Beliau dah nampak kesannya. Anda bila lagi?

Vitalea for Childrens – 60 tablets

Sumie
snursumiyah@gmail.com
0126188159

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *