Blogging & Blogwalking

Assalamualaikum & salam sejahtera 🙂

Blogging ni sebenarnya bukan sesuatu yg baru dalam life Sumie.

Actually Sumie mula berblog masa zaman Friendster dulu.

U all ade Friendster tak? Hehe 🙂

Masa tu ada function blog. So, kita pon tepeklah cerita ntah ape ape kat dalam tu.

Tapi masa tu takdelah kesah ade orang nak baca ke ape kan. Lantak je lah kan.

Tapi, masa tu jugak sebenarnya ramaaai yg follow and tinggalkan komen. Haha. Kelakar pulak ingat balik.

Lepas tu, kan tibe2 ade Facebook. Sejak ada FB, langsung dah tak bukak Friendster tu. So, berFB lah hingga kini.

Tapi, hati nak berblog tu ada.

So, Sumie pon create blog special untuk bisnes baking Sumie.

Tujuannya ofcourse sebagai platform or “kedai” online Sumie.

Selain tu, tujuan blog tu sebab nak simpan koleksi kek dan dekorasi kek yg Sumie pernah buat.

Agak2 rindu nak baking, terjahlah blog tu. Tengok, tenug lama2, sengeh sensorang. Lepas tu berangan sendiri. Haha!

But now, REALITI IMAGINASI inilah blog, rumah, pejabat, HQ kesayangan Sumie.

Tak dinafikan, sejak Sumie STOP blogging kat blog kek dan deco tu. banyak benda Sumie ketinggalan.

Ketinggalan tu dari segi MACAMMANA NAK SETUP BLOG HA?

Padahal awak tu dah pernah ada blog dah. Siap ramai viewer lagi.

So, skarang ni, Sumie kiranya masih bertatihlah. Mulakan semula apa yg dah ditinggalkan dulu. Ish ish ish…

Jadi, disebakan masih bertatih, mohon maaflah ye kalau penulisanku ini tak berapa nak best untuk dibaca.

Tapi tapi tapi…kalau singgah blog Sumie ni, tinggalkanlah link blog U all untuk Sumie follow dan singgah kembali, boleh?

Tenkiu ilebiuuuu muah muah!

Sumie
snursumiyah@gmail.com
0126188159

You may also like

2 Comments

  1. Salam, hahaha sy dulu lembap sikit dgn laman2 social ni..friendster apetah lagi, mmg xde..buat FB dulu pun sbb kena pakse dgn member2..last2 sampai skang aktif fb…blog pun baru aktifkan balik 4 tahun yg lepas..hehe..selamat berkenalan 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *