Suntikan Modal Mikrokredit

Tak dapat BR1M sebab ada SSM? Suatu perkara yang mendukacitakan kepada peniaga kecil especially yang berniaga secara part-time tetapi serious, ataupun peniaga yang hanya duduk didapur kelim karipap hari-hari. Anda hanya boleh kawal apa yang anda boleh kawal. Perkara diluar kawalan, lebih baik anda beralih ke alternatif lain bagi membangunkan dan mengembangkan bisnes anda. Orang […]

Continue Reading

5 kesilapan berbisnes di FB personal

  Seram bila ingat balik kisah masa mula berniaga, especially kat FB personal. Mimpi ngeri! Saya harap sangat, kawan-kawan saya yang berniaga di FB ni jangan lakukan kesilapan bisnes yang macam pernah saya buat dulu. Direct Approach – Teringat satu hari tu, ternampak member post cakap anak masuk hospital sebab sakit apa pun tak tau. […]

Continue Reading

Prediction vs Reality

Assalamualaikum & salam sejahtera 🙂 Alhamdulillah, baru selesai menghadiri Grand Business Opportunity Meeting dibawah program Jejak Jutawan yang di anjurkan oleh Shaklee Malaysia. Alhamdulillah, sambutan amat menggalakkan. Dan team kami berjaya membawa 6 prospek baru yang serious ingin tahu bagaimana Shaklee dapat memberi kehidupan yang lebih sihat dan selesa. Disebalik program sebegini, ada kisah yang […]

Continue Reading

Seronoknya hari hari HARI RAYA :)

Assalamualaikum & salam sejahtera 🙂 Wahh! Meriahnya ye. Raya dah nak dekat. Masing2 sibuk berbelanja. Walaupun keadaan ekonomi sekarang agak kelam kabut, raya tetap raya kan? Tapi, jgn lupa berjimat cermat ye. Sebab, dengar cerita harini kebanyakannya dah gaji. Gaji pon gaji jugak, nak tunggu next gaji tu, kene sabarrr siket tu… Siapa kat sini […]

Continue Reading

YES! Saya berjaya, Anda juga berjaya! :)

Assalamualaikum & salam sejahtera 🙂 Nak jemput hadir ke event anjuran Shaklee Malaysia iaitu: InsyaAllah kita akan dengar perkongsian daripada peserta YES Program bagaimana mereka berjaya meraih rewards dan insentif2 yang Shaklee tawarkan. Seperti akak di bawah ini: Alhamdulillah. Rasa terharu, respect dan gembira untuk akak ni. Beliau seorang surirumah. Belajar secara sambilan dan mempunyai […]

Continue Reading

RM10,000 Sebulan Sebelum Usia 30

Assalamualaikum & salam sejahtera 😉 Dah lama sangat rasanya tak update blog ni. RINDU!Tapi…nak buat macam mana…lately ni saya busy.Alasan, kan?Erm…sebenarnya YA! Saya busy. Saya busy sebab nak tambah ilmu.Bermula dari balik percutian ke Melaka haritu, saya terus penuhkan waktu saya dengan belajar benda2 baru. Macam2! Ini kerana, saya rasa baaaaanyak sangat ilmu yang kurang […]

Continue Reading

The Shaklee Effect

Assalamualaikum & salam sejahtera 🙂 Alhamdulillah pada hari Selasa yang lepas saya berkesempatan menghadirkan diri ke Testimonial Night – Shaklee Effect yg dianjurkan oleh Shaklee Malaysia. Bila Shaklee announce tentang program ni, rasa excited sangat dan berkobar2 nak pergi! Mana tidaknye, antara speaker yang datang bagi talk adalah seorang cancer survivor! Puan Azura nama beliau. […]

Continue Reading

Truth Hurts – Berniagalah!

Assalamualaikum & salam sejahtera 😉  The TRUTH HURTS katanya 😉 Apa pun, tepuk dada tanya hati masing2. Kalo dada sentiasa berdebar2, kepala pening, tulang belikat sakit, tanda2 nak dapat penyakit kronik tu. Bila dah sakit, asek MC je, performance pula drop. Effect cuti, gaji dan bonus. Ermm…macam mana tu? BERNIAGALAH! 9/10 sumber rezeki datang dari […]

Continue Reading