Nostalgia zaman kanak-kanak

Ayah saya dulu seorang technician di Radio Televisyen Malaysia (RTM). Ingat lagi, time kecik2 dulu ayah selalu bawa saya & family ke TV program. Macam…Hiburan Minggu Ini(HMI), Sendaloka Bersama Singer(SBS), Di Mana Joe Jambul(DMJJ) dan macam2 lagi la. Siapa yg lahir 80’s dia tau la program DMJJ ni. Hehe. Selalunya bila ikut ayah ke TV […]

Continue Reading

Kerana ayat ini, saya buat keputusan drastik!

Assalamualaikum & salam sejahtera 🙂 Bukan lagi desas-desus, bukan lagi gossip. Ianya memang realiti yg diimaginasikan seperti sebelum ini. Saya sudah berhenti kerja makan gaji. Dan kini saya sepenuh masa bekerja dari rumah. Handle bisnes Shaklee saya fulltime. Ye, memang drastik! Walaupun saya menghadapi dilema dan tekanan utk membuat keputusan ini. Tapi… “faiza ‘azamta fatawakkaltu […]

Continue Reading

Prediction vs Reality

Assalamualaikum & salam sejahtera 🙂 Alhamdulillah, baru selesai menghadiri Grand Business Opportunity Meeting dibawah program Jejak Jutawan yang di anjurkan oleh Shaklee Malaysia. Alhamdulillah, sambutan amat menggalakkan. Dan team kami berjaya membawa 6 prospek baru yang serious ingin tahu bagaimana Shaklee dapat memberi kehidupan yang lebih sihat dan selesa. Disebalik program sebegini, ada kisah yang […]

Continue Reading

Blogging & Blogwalking

Assalamualaikum & salam sejahtera 🙂 Blogging ni sebenarnya bukan sesuatu yg baru dalam life Sumie. Actually Sumie mula berblog masa zaman Friendster dulu. U all ade Friendster tak? Hehe 🙂 Masa tu ada function blog. So, kita pon tepeklah cerita ntah ape ape kat dalam tu. Tapi masa tu takdelah kesah ade orang nak baca […]

Continue Reading

Fakta & Motivasi Hari Isnin

Assalamualaikum & salam sejahtera 🙂 Hari ni hari Isnin. Ada beberapa fakta menarik tentang hari Isnin. – Hari baru dalam week baru. Bagi yg bekerja makan gaji, hari Isnin adalah hari malas untuk ke tempat kerja. Kenapa? Yelah, dah syok cuti 2 hari Sabtu & Ahad, tiba2 hari Isnin kene bangkit kerja semula. – Selalunya […]

Continue Reading

Blogger Apps

Assalamualaikum & salam sejahtera 🙂 Takde ape nak cerita. Cuma nak bagitau, OK JUGAK TULIS BLOG GUNA TELEPON ni. Haha! Walaupun x macam kat PC, ade function itu ini, tapi still boleh update Blog. Hehe:) Ok, itu je. Semoga RAJIN ye Sumie! 😁 Sumie 012.618.8159 snursumiyah@gmail.com

Continue Reading

10 malam terakhir

Assalamualaikum & salam sejahtera 😉 Baru terjaga dari tidur. Rasa nak nanges. Nanges yg nak merengek2. Huhu…Sebab? Sebab lepas Isya’ tadi tertidur. Tak solat terawikh lagi. Rugi!  Jadi, dgn perasaan yg murung & bercampur baur(blurrr) cecepat gi amik wudhu’ dan mulakan solat. Alhamdulillah, tenang. Dah nak masuk 10 malam terakhir. Bila fikir lagi(saat menaip ni), […]

Continue Reading

And…when Happiness defined your Real Success. Alhamdulillah ;)

Assalamualaikum & salam sejahtera 😉 Saya happy bila orang yang saya sayang Happy 🙂 Seperti yang saya katakan sebelum ini, saya percaya kehidupan kita ni bukan semata-mata untuk diri kita. Sebahagiannya adalah milik orang lain. Macam saya, SUCCESS tu suatu yang subjektif dan definisi success itu bagi saya adalah Happiness. Ye, saya percaya kalau saya […]

Continue Reading

Cara bangun awal pagi :)

Assalamualaikum & salam sejahtera 🙂 Hari Isnin memang hari yang ‘lemau’ bagi semua orang. Sebab dah syok cuti tetibe kene keje, kan? Lain pulak dgn hari Jumaat. Tak sabarnye nak cuti. Ade pulak tu yang berkobar2 nak keje hari Jumaat. Termasuklah diriku, huhu… Cara mudah nak bangun hari Isnin, atau sebenarnye termasuk hari2 lain jugee […]

Continue Reading

Doa Taubat

Assalamualaikum & Salam sejahtera 🙂 Sejak kecil Sumie di sekolahkan dan di didik cukup dengan keperluan agama. Alhamdulillah. Sumie betul2 bersyukur. Bertuahnya menjadi seorang muslim yg dijanjikan Syurga. Hari ni, Sumie nak share doa taubat. Mudah2an kita dapat sama2 amalkan x kira bile selain waktu solat pon, insyaAllah Amin. Sumber : Google Kenapa Sumie share […]

Continue Reading