Fakta & Motivasi Hari Isnin

Assalamualaikum & salam sejahtera 🙂 Hari ni hari Isnin. Ada beberapa fakta menarik tentang hari Isnin. – Hari baru dalam week baru. Bagi yg bekerja makan gaji, hari Isnin adalah hari malas untuk ke tempat kerja. Kenapa? Yelah, dah syok cuti 2 hari Sabtu & Ahad, tiba2 hari Isnin kene bangkit kerja semula. – Selalunya […]

Continue Reading

And…when Happiness defined your Real Success. Alhamdulillah ;)

Assalamualaikum & salam sejahtera 😉 Saya happy bila orang yang saya sayang Happy 🙂 Seperti yang saya katakan sebelum ini, saya percaya kehidupan kita ni bukan semata-mata untuk diri kita. Sebahagiannya adalah milik orang lain. Macam saya, SUCCESS tu suatu yang subjektif dan definisi success itu bagi saya adalah Happiness. Ye, saya percaya kalau saya […]

Continue Reading

Zakat

Assalamualaikum & salam sejahtera 🙂 Hari ni saya ada beberapa soalan. Soalan ni biasa2 je. Tapi, impaknya luar biasa. Anda tahu tak pasal zakat?Kenapa kita wajib mengeluarkan zakat?Macam mana nak keluarkan zakat?Berapa banyak yang perlu dikeluarkan untuk zakat? Hmm…banyakkan soalan2 tentang zakat? Kenapa saya tanya soalan ini? Sebab, berbalik kepada entri ini. Hari itu saya […]

Continue Reading

Comfort Zone = Income Zone

Assalamualaikum & salam sejahtera 🙂 comfort zone = income zone anda selesa? semalam saya dan suami berbincang. dimana tahap taraf kehidupan kami. alhamdulillah. segalanya mencukupi. tapi, kenapa ada something missing? dan, suami saya pun berkata. zaman nabi dulu pun mereka keluar dari ruang keselesaan mereka. mereka berniaga. mereka mengambil risiko. mereka mengorbankan masa, tenaga, jiwa […]

Continue Reading