Suntikan Modal Mikrokredit

Tak dapat BR1M sebab ada SSM? Suatu perkara yang mendukacitakan kepada peniaga kecil especially yang berniaga secara part-time tetapi serious, ataupun peniaga yang hanya duduk didapur kelim karipap hari-hari. Anda hanya boleh kawal apa yang anda boleh kawal. Perkara diluar kawalan, lebih baik anda beralih ke alternatif lain bagi membangunkan dan mengembangkan bisnes anda. Orang […]

Continue Reading

Seronoknya hari hari HARI RAYA :)

Assalamualaikum & salam sejahtera 🙂 Wahh! Meriahnya ye. Raya dah nak dekat. Masing2 sibuk berbelanja. Walaupun keadaan ekonomi sekarang agak kelam kabut, raya tetap raya kan? Tapi, jgn lupa berjimat cermat ye. Sebab, dengar cerita harini kebanyakannya dah gaji. Gaji pon gaji jugak, nak tunggu next gaji tu, kene sabarrr siket tu… Siapa kat sini […]

Continue Reading

YES! Saya berjaya, Anda juga berjaya! :)

Assalamualaikum & salam sejahtera 🙂 Nak jemput hadir ke event anjuran Shaklee Malaysia iaitu: InsyaAllah kita akan dengar perkongsian daripada peserta YES Program bagaimana mereka berjaya meraih rewards dan insentif2 yang Shaklee tawarkan. Seperti akak di bawah ini: Alhamdulillah. Rasa terharu, respect dan gembira untuk akak ni. Beliau seorang surirumah. Belajar secara sambilan dan mempunyai […]

Continue Reading

RM10,000 Sebulan Sebelum Usia 30

Assalamualaikum & salam sejahtera 😉 Dah lama sangat rasanya tak update blog ni. RINDU!Tapi…nak buat macam mana…lately ni saya busy.Alasan, kan?Erm…sebenarnya YA! Saya busy. Saya busy sebab nak tambah ilmu.Bermula dari balik percutian ke Melaka haritu, saya terus penuhkan waktu saya dengan belajar benda2 baru. Macam2! Ini kerana, saya rasa baaaaanyak sangat ilmu yang kurang […]

Continue Reading

Comfort Zone = Income Zone

Assalamualaikum & salam sejahtera 🙂 comfort zone = income zone anda selesa? semalam saya dan suami berbincang. dimana tahap taraf kehidupan kami. alhamdulillah. segalanya mencukupi. tapi, kenapa ada something missing? dan, suami saya pun berkata. zaman nabi dulu pun mereka keluar dari ruang keselesaan mereka. mereka berniaga. mereka mengambil risiko. mereka mengorbankan masa, tenaga, jiwa […]

Continue Reading