Dah setahun berShaklee, takde kereta mewah pon!

Assalamualaikum & salam sejahtera 🙂 Pejam celik pejam celik, mengikut tarikh registration ID Shaklee, kiranya Sumie dah setahun join Shaklee. Tapi kalau yg sebenar2nye Sumie serius berbisnes Shaklee awal bulan September. Yelah, dah dapat lose weight dlm beberapa minggu, dah boleh sangatlah nak share keberkesanan produk, ye tak? Kecoh sangat! Hehe So, YES! Dah setahun […]

Continue Reading

Promo! Promo! Promo!

Assalamualaikum & salam sejahtera 🙂 Sumie nak bagitau. Hari ni, 31 Julai 2015, last day promo untuk Vivix. Kalau nak tahu, bila Shaklee buat promotion untuk Vivix, memang sangat2 murah dari harga asal. Macam mana nak dapat harga yg tersangat jimat ni? Beli 6 PERCUMA 1. Macam mana? Intead of harga asalnya RM4++, Sumie suggest […]

Continue Reading

Seronoknya hari hari HARI RAYA :)

Assalamualaikum & salam sejahtera 🙂 Wahh! Meriahnya ye. Raya dah nak dekat. Masing2 sibuk berbelanja. Walaupun keadaan ekonomi sekarang agak kelam kabut, raya tetap raya kan? Tapi, jgn lupa berjimat cermat ye. Sebab, dengar cerita harini kebanyakannya dah gaji. Gaji pon gaji jugak, nak tunggu next gaji tu, kene sabarrr siket tu… Siapa kat sini […]

Continue Reading

YES! Saya berjaya, Anda juga berjaya! :)

Assalamualaikum & salam sejahtera 🙂 Nak jemput hadir ke event anjuran Shaklee Malaysia iaitu: InsyaAllah kita akan dengar perkongsian daripada peserta YES Program bagaimana mereka berjaya meraih rewards dan insentif2 yang Shaklee tawarkan. Seperti akak di bawah ini: Alhamdulillah. Rasa terharu, respect dan gembira untuk akak ni. Beliau seorang surirumah. Belajar secara sambilan dan mempunyai […]

Continue Reading

RM10,000 Sebulan Sebelum Usia 30

Assalamualaikum & salam sejahtera 😉 Dah lama sangat rasanya tak update blog ni. RINDU!Tapi…nak buat macam mana…lately ni saya busy.Alasan, kan?Erm…sebenarnya YA! Saya busy. Saya busy sebab nak tambah ilmu.Bermula dari balik percutian ke Melaka haritu, saya terus penuhkan waktu saya dengan belajar benda2 baru. Macam2! Ini kerana, saya rasa baaaaanyak sangat ilmu yang kurang […]

Continue Reading

The Shaklee Effect

Assalamualaikum & salam sejahtera 🙂 Alhamdulillah pada hari Selasa yang lepas saya berkesempatan menghadirkan diri ke Testimonial Night – Shaklee Effect yg dianjurkan oleh Shaklee Malaysia. Bila Shaklee announce tentang program ni, rasa excited sangat dan berkobar2 nak pergi! Mana tidaknye, antara speaker yang datang bagi talk adalah seorang cancer survivor! Puan Azura nama beliau. […]

Continue Reading

Truth Hurts – Berniagalah!

Assalamualaikum & salam sejahtera 😉  The TRUTH HURTS katanya 😉 Apa pun, tepuk dada tanya hati masing2. Kalo dada sentiasa berdebar2, kepala pening, tulang belikat sakit, tanda2 nak dapat penyakit kronik tu. Bila dah sakit, asek MC je, performance pula drop. Effect cuti, gaji dan bonus. Ermm…macam mana tu? BERNIAGALAH! 9/10 sumber rezeki datang dari […]

Continue Reading

Zakat

Assalamualaikum & salam sejahtera 🙂 Hari ni saya ada beberapa soalan. Soalan ni biasa2 je. Tapi, impaknya luar biasa. Anda tahu tak pasal zakat?Kenapa kita wajib mengeluarkan zakat?Macam mana nak keluarkan zakat?Berapa banyak yang perlu dikeluarkan untuk zakat? Hmm…banyakkan soalan2 tentang zakat? Kenapa saya tanya soalan ini? Sebab, berbalik kepada entri ini. Hari itu saya […]

Continue Reading