Dah setahun berShaklee, takde kereta mewah pon!

Assalamualaikum & salam sejahtera 🙂 Pejam celik pejam celik, mengikut tarikh registration ID Shaklee, kiranya Sumie dah setahun join Shaklee. Tapi kalau yg sebenar2nye Sumie serius berbisnes Shaklee awal bulan September. Yelah, dah dapat lose weight dlm beberapa minggu, dah boleh sangatlah nak share keberkesanan produk, ye tak? Kecoh sangat! Hehe So, YES! Dah setahun […]

Continue Reading

Bantu anak cegah penyakit

Assalamualaikum & salam sejahtera 🙂 Hari ni nak cerita. Satu perkara yang agak menggembirakan 🙂 Saya ada seorang rakan. Anak beliau sering jatuh sakit. Bila dah sakit, biasalah selera makan ala kadar sahaja. Yang paling kesian bila tgk anaknya kurusss je. Sian kawan saya tu. Pegi mana2 org akan tnye “ko x bagi anak ko […]

Continue Reading

Bila impian jadi kenyataan

Assalamualaikum dan salam sejahtera 🙂 Setahun yang lepas, saya mula berShaklee sebab saya nak turunkan berat badan yg berkilo2 ni. Stress woo bila pergi kerja takde baju nak pakai. Walaupun berlambak, tapi tak muat. Paling sedih bila husben kene tolong zipkan baju T-T Tapi, Alhamdulillah. Diet gaya Shaklee memang sangat2 membantu saya mendapatkan berat yg […]

Continue Reading

Seronoknya hari hari HARI RAYA :)

Assalamualaikum & salam sejahtera 🙂 Wahh! Meriahnya ye. Raya dah nak dekat. Masing2 sibuk berbelanja. Walaupun keadaan ekonomi sekarang agak kelam kabut, raya tetap raya kan? Tapi, jgn lupa berjimat cermat ye. Sebab, dengar cerita harini kebanyakannya dah gaji. Gaji pon gaji jugak, nak tunggu next gaji tu, kene sabarrr siket tu… Siapa kat sini […]

Continue Reading

YES! Saya berjaya, Anda juga berjaya! :)

Assalamualaikum & salam sejahtera 🙂 Nak jemput hadir ke event anjuran Shaklee Malaysia iaitu: InsyaAllah kita akan dengar perkongsian daripada peserta YES Program bagaimana mereka berjaya meraih rewards dan insentif2 yang Shaklee tawarkan. Seperti akak di bawah ini: Alhamdulillah. Rasa terharu, respect dan gembira untuk akak ni. Beliau seorang surirumah. Belajar secara sambilan dan mempunyai […]

Continue Reading

RM10,000 Sebulan Sebelum Usia 30

Assalamualaikum & salam sejahtera 😉 Dah lama sangat rasanya tak update blog ni. RINDU!Tapi…nak buat macam mana…lately ni saya busy.Alasan, kan?Erm…sebenarnya YA! Saya busy. Saya busy sebab nak tambah ilmu.Bermula dari balik percutian ke Melaka haritu, saya terus penuhkan waktu saya dengan belajar benda2 baru. Macam2! Ini kerana, saya rasa baaaaanyak sangat ilmu yang kurang […]

Continue Reading

The Shaklee Effect

Assalamualaikum & salam sejahtera 🙂 Alhamdulillah pada hari Selasa yang lepas saya berkesempatan menghadirkan diri ke Testimonial Night – Shaklee Effect yg dianjurkan oleh Shaklee Malaysia. Bila Shaklee announce tentang program ni, rasa excited sangat dan berkobar2 nak pergi! Mana tidaknye, antara speaker yang datang bagi talk adalah seorang cancer survivor! Puan Azura nama beliau. […]

Continue Reading