Dah setahun berShaklee, takde kereta mewah pon!

Assalamualaikum & salam sejahtera 🙂 Pejam celik pejam celik, mengikut tarikh registration ID Shaklee, kiranya Sumie dah setahun join Shaklee. Tapi kalau yg sebenar2nye Sumie serius berbisnes Shaklee awal bulan September. Yelah, dah dapat lose weight dlm beberapa minggu, dah boleh sangatlah nak share keberkesanan produk, ye tak? Kecoh sangat! Hehe So, YES! Dah setahun […]

Continue Reading

Bila impian jadi kenyataan

Assalamualaikum dan salam sejahtera 🙂 Setahun yang lepas, saya mula berShaklee sebab saya nak turunkan berat badan yg berkilo2 ni. Stress woo bila pergi kerja takde baju nak pakai. Walaupun berlambak, tapi tak muat. Paling sedih bila husben kene tolong zipkan baju T-T Tapi, Alhamdulillah. Diet gaya Shaklee memang sangat2 membantu saya mendapatkan berat yg […]

Continue Reading

YES! Saya berjaya, Anda juga berjaya! :)

Assalamualaikum & salam sejahtera 🙂 Nak jemput hadir ke event anjuran Shaklee Malaysia iaitu: InsyaAllah kita akan dengar perkongsian daripada peserta YES Program bagaimana mereka berjaya meraih rewards dan insentif2 yang Shaklee tawarkan. Seperti akak di bawah ini: Alhamdulillah. Rasa terharu, respect dan gembira untuk akak ni. Beliau seorang surirumah. Belajar secara sambilan dan mempunyai […]

Continue Reading

And…when Happiness defined your Real Success. Alhamdulillah ;)

Assalamualaikum & salam sejahtera 😉 Saya happy bila orang yang saya sayang Happy 🙂 Seperti yang saya katakan sebelum ini, saya percaya kehidupan kita ni bukan semata-mata untuk diri kita. Sebahagiannya adalah milik orang lain. Macam saya, SUCCESS tu suatu yang subjektif dan definisi success itu bagi saya adalah Happiness. Ye, saya percaya kalau saya […]

Continue Reading

The Shaklee Effect

Assalamualaikum & salam sejahtera 🙂 Alhamdulillah pada hari Selasa yang lepas saya berkesempatan menghadirkan diri ke Testimonial Night – Shaklee Effect yg dianjurkan oleh Shaklee Malaysia. Bila Shaklee announce tentang program ni, rasa excited sangat dan berkobar2 nak pergi! Mana tidaknye, antara speaker yang datang bagi talk adalah seorang cancer survivor! Puan Azura nama beliau. […]

Continue Reading

3 konsep dan cara menurunkan berat badan

Assalamualaikum & hai 🙂 Mahu kurus? Tapi…tak kurus2 lagi??? Macam mana ni? “Eh, artis tu makan ubat kurus tu. Wow! Dah rampinglah! Nak beli jugaklah!Tapi…kenapa tak berkesan dengan aku ni?”“Okeh, nak diet lah! Lebih baik. Tapi…laparnya…hu” ;(“Huwa!!! Stressnye…tak kurus2 pong…baik aku makan je! Malas nak pikir!” Anda pernah hadapi situasi diatas? Atau…kawan2 anda ke? Sampai […]

Continue Reading

Isu MLM

Assalamualaikum & salam sejahtera 🙂 Baru-baru ni kat newsfeed FB saya banyak pula keluar screenshot seperti dibawah ini… Sumber: PenMerahdotCom Sumber: PenMerahdotCom Tertusuk juga hati mengenangkan makcik tua itu. Sanggup bergadai wang ringgit demi anak kesayangannya. Anak pula, sanggup pula menipu mak dia yang tak berapa mampu itu. Sedih…sedih..sedih… Disebabkan perkara macam inilah, saya percaya […]

Continue Reading

Happy New Year 2015

Alhamdulillah 🙂 Bersyukur sangat dipanjangkan umur dan masih bernafas di malam tahun baru 2015. Alhamdulillah 🙂 Pengakhiran 2014 yang memuaskan hati. REALITI IMAGINASI – angan2 yang menjadi realiti 1. Pindah Rumah2. Mengenali Shaklee3. Berbisnes Shaklee4. Proses pemulihan diri rohani & jasmani5. Niat menghantar abah pergi HAJI 20156. Bisnes Shaklee berjalan lancar. Ada masa ok, ada […]

Continue Reading

Creating Future Life

Assalamualaikum. Hai. Hello. Guten morgen. Dan sewaktu dengannye..hehe 😉 Sumie sangat suke dengan quotes dari Dr. Forrest C. Shaklee, pengasas Shaklee ni. Sangat straight forward. Tak susah nak paham 🙂 Both quotes ni cakap, kalau kite nak tahu macam mana masa depan tu atau nak tahu apa yg terjadi pada masa depan, kita kene decide […]

Continue Reading