Dah setahun berShaklee, takde kereta mewah pon!

Assalamualaikum & salam sejahtera 🙂 Pejam celik pejam celik, mengikut tarikh registration ID Shaklee, kiranya Sumie dah setahun join Shaklee. Tapi kalau yg sebenar2nye Sumie serius berbisnes Shaklee awal bulan September. Yelah, dah dapat lose weight dlm beberapa minggu, dah boleh sangatlah nak share keberkesanan produk, ye tak? Kecoh sangat! Hehe So, YES! Dah setahun […]

Continue Reading

Bantu anak cegah penyakit

Assalamualaikum & salam sejahtera 🙂 Hari ni nak cerita. Satu perkara yang agak menggembirakan 🙂 Saya ada seorang rakan. Anak beliau sering jatuh sakit. Bila dah sakit, biasalah selera makan ala kadar sahaja. Yang paling kesian bila tgk anaknya kurusss je. Sian kawan saya tu. Pegi mana2 org akan tnye “ko x bagi anak ko […]

Continue Reading

Fakta & Motivasi Hari Isnin

Assalamualaikum & salam sejahtera 🙂 Hari ni hari Isnin. Ada beberapa fakta menarik tentang hari Isnin. – Hari baru dalam week baru. Bagi yg bekerja makan gaji, hari Isnin adalah hari malas untuk ke tempat kerja. Kenapa? Yelah, dah syok cuti 2 hari Sabtu & Ahad, tiba2 hari Isnin kene bangkit kerja semula. – Selalunya […]

Continue Reading

Bila impian jadi kenyataan

Assalamualaikum dan salam sejahtera 🙂 Setahun yang lepas, saya mula berShaklee sebab saya nak turunkan berat badan yg berkilo2 ni. Stress woo bila pergi kerja takde baju nak pakai. Walaupun berlambak, tapi tak muat. Paling sedih bila husben kene tolong zipkan baju T-T Tapi, Alhamdulillah. Diet gaya Shaklee memang sangat2 membantu saya mendapatkan berat yg […]

Continue Reading

Promo! Promo! Promo!

Assalamualaikum & salam sejahtera 🙂 Sumie nak bagitau. Hari ni, 31 Julai 2015, last day promo untuk Vivix. Kalau nak tahu, bila Shaklee buat promotion untuk Vivix, memang sangat2 murah dari harga asal. Macam mana nak dapat harga yg tersangat jimat ni? Beli 6 PERCUMA 1. Macam mana? Intead of harga asalnya RM4++, Sumie suggest […]

Continue Reading

Hiasan meja raya

Assalamualaikum & salam sejahtera 🙂 Raya nak dekat dah. Dah siap menghias rumah? Atau masih “nanti2lah dulu” hehe Apapun kalau bab kerja mengemas & menghias rumah ni, hati-hati. Keselamatan kena jaga. Kang tak pepasal kena raya kat “sepital” Nauzubillahiminzalik! Ok, cerita pasal hias rumah ni, sebelum tu mesti nak kemas2 cuci2 rumah kan? Sumie nak […]

Continue Reading

Seronoknya hari hari HARI RAYA :)

Assalamualaikum & salam sejahtera 🙂 Wahh! Meriahnya ye. Raya dah nak dekat. Masing2 sibuk berbelanja. Walaupun keadaan ekonomi sekarang agak kelam kabut, raya tetap raya kan? Tapi, jgn lupa berjimat cermat ye. Sebab, dengar cerita harini kebanyakannya dah gaji. Gaji pon gaji jugak, nak tunggu next gaji tu, kene sabarrr siket tu… Siapa kat sini […]

Continue Reading

Blogger Apps

Assalamualaikum & salam sejahtera 🙂 Takde ape nak cerita. Cuma nak bagitau, OK JUGAK TULIS BLOG GUNA TELEPON ni. Haha! Walaupun x macam kat PC, ade function itu ini, tapi still boleh update Blog. Hehe:) Ok, itu je. Semoga RAJIN ye Sumie! 😁 Sumie 012.618.8159 snursumiyah@gmail.com

Continue Reading

10 malam terakhir

Assalamualaikum & salam sejahtera 😉 Baru terjaga dari tidur. Rasa nak nanges. Nanges yg nak merengek2. Huhu…Sebab? Sebab lepas Isya’ tadi tertidur. Tak solat terawikh lagi. Rugi!  Jadi, dgn perasaan yg murung & bercampur baur(blurrr) cecepat gi amik wudhu’ dan mulakan solat. Alhamdulillah, tenang. Dah nak masuk 10 malam terakhir. Bila fikir lagi(saat menaip ni), […]

Continue Reading