YES! Saya berjaya, Anda juga berjaya! :)

Assalamualaikum & salam sejahtera 🙂 Nak jemput hadir ke event anjuran Shaklee Malaysia iaitu: InsyaAllah kita akan dengar perkongsian daripada peserta YES Program bagaimana mereka berjaya meraih rewards dan insentif2 yang Shaklee tawarkan. Seperti akak di bawah ini: Alhamdulillah. Rasa terharu, respect dan gembira untuk akak ni. Beliau seorang surirumah. Belajar secara sambilan dan mempunyai […]

Continue Reading

Merawat kulit bermasalah

DAH TAK PERLU MENYOROK DALAM BILIK WAKTU RAYA NANTI Bulan ni bulan cantik. Ada promotion best best! Vitamin C & Vitamin E Dua-dua ni memang hebat sebagai agen kecantikan anda. Vitamin C membantu pembentukan kolagen yang mendorong keanjalan kulit. Vitamin E yg bersifat antioksidan pulak sebagai protection kulit dari tercemar dengan radikal bebas. Fuhhh…memang berbaloi […]

Continue Reading

RM10,000 Sebulan Sebelum Usia 30

Assalamualaikum & salam sejahtera 😉 Dah lama sangat rasanya tak update blog ni. RINDU!Tapi…nak buat macam mana…lately ni saya busy.Alasan, kan?Erm…sebenarnya YA! Saya busy. Saya busy sebab nak tambah ilmu.Bermula dari balik percutian ke Melaka haritu, saya terus penuhkan waktu saya dengan belajar benda2 baru. Macam2! Ini kerana, saya rasa baaaaanyak sangat ilmu yang kurang […]

Continue Reading

Ber’make-up’ dengan Set Kecantikan Shaklee

Assalamualaikum & salam sejahtera 😉 Kengkadang tu, saya teringin sangat nak ber’make-up’. Tengok kengkawan semua nampak cantik je dengan lipstik, eyeshadow, kulit flawless dan bergaya. Teringin, tapi malas. Acaner tu??? Pernah la jugak ber’make-up’ ni. Tapi kan, lamenyeeeee nak siap! Lepas tu kan, bila ber’make-up’, sajalah tangkap gambo. Sameeeee je! Baik tak payah make-up. Huhu […]

Continue Reading

And…when Happiness defined your Real Success. Alhamdulillah ;)

Assalamualaikum & salam sejahtera 😉 Saya happy bila orang yang saya sayang Happy 🙂 Seperti yang saya katakan sebelum ini, saya percaya kehidupan kita ni bukan semata-mata untuk diri kita. Sebahagiannya adalah milik orang lain. Macam saya, SUCCESS tu suatu yang subjektif dan definisi success itu bagi saya adalah Happiness. Ye, saya percaya kalau saya […]

Continue Reading

The Shaklee Effect

Assalamualaikum & salam sejahtera 🙂 Alhamdulillah pada hari Selasa yang lepas saya berkesempatan menghadirkan diri ke Testimonial Night – Shaklee Effect yg dianjurkan oleh Shaklee Malaysia. Bila Shaklee announce tentang program ni, rasa excited sangat dan berkobar2 nak pergi! Mana tidaknye, antara speaker yang datang bagi talk adalah seorang cancer survivor! Puan Azura nama beliau. […]

Continue Reading

Truth Hurts – Berniagalah!

Assalamualaikum & salam sejahtera 😉  The TRUTH HURTS katanya 😉 Apa pun, tepuk dada tanya hati masing2. Kalo dada sentiasa berdebar2, kepala pening, tulang belikat sakit, tanda2 nak dapat penyakit kronik tu. Bila dah sakit, asek MC je, performance pula drop. Effect cuti, gaji dan bonus. Ermm…macam mana tu? BERNIAGALAH! 9/10 sumber rezeki datang dari […]

Continue Reading

Zakat

Assalamualaikum & salam sejahtera 🙂 Hari ni saya ada beberapa soalan. Soalan ni biasa2 je. Tapi, impaknya luar biasa. Anda tahu tak pasal zakat?Kenapa kita wajib mengeluarkan zakat?Macam mana nak keluarkan zakat?Berapa banyak yang perlu dikeluarkan untuk zakat? Hmm…banyakkan soalan2 tentang zakat? Kenapa saya tanya soalan ini? Sebab, berbalik kepada entri ini. Hari itu saya […]

Continue Reading