3 konsep dan cara menurunkan berat badan

Assalamualaikum & hai 🙂 Mahu kurus? Tapi…tak kurus2 lagi??? Macam mana ni? “Eh, artis tu makan ubat kurus tu. Wow! Dah rampinglah! Nak beli jugaklah!Tapi…kenapa tak berkesan dengan aku ni?”“Okeh, nak diet lah! Lebih baik. Tapi…laparnya…hu” ;(“Huwa!!! Stressnye…tak kurus2 pong…baik aku makan je! Malas nak pikir!” Anda pernah hadapi situasi diatas? Atau…kawan2 anda ke? Sampai […]

Continue Reading

Getting Ahead is Getting Started

Assalamualaikum & salam sejahtera 🙂 Yes, mulakan! Jika anda tidak bermula, bagaimana nak jumpa penamatnye, ye tak? Shaklee Business Cycle 2015/2016 bermula Mac 2015. Pelbagai faedah / ganjaran yang Shaklee ditawarkan. Seperti: Hehe. Best ke best? Ini tidak termasuk bonus2 lain tau. Seperti: 1. Car Bonus 2. Leadership Bonus 3. Coordinator Bonus 4. Personal Bonus […]

Continue Reading

Comfort Zone = Income Zone

Assalamualaikum & salam sejahtera 🙂 comfort zone = income zone anda selesa? semalam saya dan suami berbincang. dimana tahap taraf kehidupan kami. alhamdulillah. segalanya mencukupi. tapi, kenapa ada something missing? dan, suami saya pun berkata. zaman nabi dulu pun mereka keluar dari ruang keselesaan mereka. mereka berniaga. mereka mengambil risiko. mereka mengorbankan masa, tenaga, jiwa […]

Continue Reading

Sihat, Kaya & Berjaya

Assalamualaikum & salam sejahtera 🙂 Terbaca post FB Puteri Yusof Tentang ini. Berat mata memandang berat lagi bahu memikul. Tapi, kita masih ada masa untuk berikhtiar dan elak dari berlaku perkara seperti ini. Kaya dan berjaya perlu seiring. Tapi, Sihat dan kaya? Saya selalu berpesan pada diri sendiri. Kalau KAYA, tapi SAKIT, totally LOST. Kalau […]

Continue Reading

Rahsia badan kuat & berotot

Asalamualaikum & salam sejahtera 🙂 Hari ni Sumie nak share satu rahsia. Rahsia ni telah menjadi inspirasi kepada abang2 sado diluar sana 🙂 Inilah die ……………. Rahsia Popeye Kuat Sihat & berOTOT tebal! Amacam? Ok tak nak cerita rahsia Popeye hari ni? Hehe 🙂 Tahu tak? Dari kita kecil kita selalu dimomokkan dengan Bayam adalah […]

Continue Reading

Isu MLM

Assalamualaikum & salam sejahtera 🙂 Baru-baru ni kat newsfeed FB saya banyak pula keluar screenshot seperti dibawah ini… Sumber: PenMerahdotCom Sumber: PenMerahdotCom Tertusuk juga hati mengenangkan makcik tua itu. Sanggup bergadai wang ringgit demi anak kesayangannya. Anak pula, sanggup pula menipu mak dia yang tak berapa mampu itu. Sedih…sedih..sedih… Disebabkan perkara macam inilah, saya percaya […]

Continue Reading

Khasiat coklat dan koko

Assalamualaikum & salam sejahtera 🙂 Pagi tadi selepas solat Subuh, saja lah saya isi masa lapang dengan membaca sekejap sebelum pung pang pung pang sediakan sarapan. Apa yang menarik pembacaan saya hari ini? Saya jumpa ni ha… Sumber : Fitness First Magazine Rasanya satu berita gembira untuk penggemar coklat ye? Sebabnya di situ tertera kebaikan […]

Continue Reading

Tips hilangkan haus

cara menghilangkan tekak kering hihi 🙂 syoknye kalau dapat minum jus sejuk-sejuk tengah-tengah panas ni. jus paling sedap abad ini semestinya VIVIX + COLLAGEN kulit pun putih halus mulus tekak pon segerrr sumie 🙂

Continue Reading

Cara bangun awal pagi :)

Assalamualaikum & salam sejahtera 🙂 Hari Isnin memang hari yang ‘lemau’ bagi semua orang. Sebab dah syok cuti tetibe kene keje, kan? Lain pulak dgn hari Jumaat. Tak sabarnye nak cuti. Ade pulak tu yang berkobar2 nak keje hari Jumaat. Termasuklah diriku, huhu… Cara mudah nak bangun hari Isnin, atau sebenarnye termasuk hari2 lain jugee […]

Continue Reading