Berat badan turun, turun ke?

Assalamualaikum & salam sejahtera 🙂 Saya percaya ramai yang ingin nampak kurus dan cantik. Pelbagai cara dilakukan dan kebanyakannya mengambil langkah untuk berdiet dan mengamalkan suppliment. Bagi saya, gunalah apa cara sekali pun, asalkan matlamat tercapai dan tidak mengganggu sistem badan kita. Tapi, tahukah anda, penurunan berat badan bukan semata2 “tgk ni, aku dah kurus” […]

Continue Reading

Dari Usahawan kepada Jutawan

Assalamualaikum & salam sejahtera 😉 Ingin menjana pendapatan sampingan? Ingin meniti kehidupan seperti Jutawan(dunia & akhirat insyaAllah)? Mendambakan kebebasan kewangan & masa? Atau…ingin mencapai impian terpendam anda? Sertai saya & my team. Anda berpeluang menjana pendapatan dari 2 hingga 6 angka sebulan! Berpeluang menyertai 5 star trip for FREE! Dan yang penting, anda BEBAS!  Apa […]

Continue Reading

Lutut berkarat, jalan terjengkot2

Assalamualaikum & salam sejahtera semua 🙂 Nampak tak? Hiperbola sangat meng’sinonim’kan antara besi karat dgn tulang sendi kita. Tapi, pernahkah anda rasa, tibe2 pinggang anda bunyi ‘praaaappp’ ketika mengangkat barang, atau ketika berjalan anda merasa bisa2 antara tulang? Jika ya, sila beri perhatian kepada tulang dan sendi anda. Tahukah anda? Semakin kita meningkat usia, tulang […]

Continue Reading

3 langkah memulakan Pendapatan Sampingan

Assalamualaikum & salam sejahtera 🙂 Ramai yg berpendapat memulakan bisnes adalah sesuatu yg sukar. Ye, tidak di nafikan memang ianya sukar. Lebih2 lagi bisnes MLM. Tapi, tahukah anda, manisnya kejayaan itu terletak pada kesukaran, kesusahan, cabaran & halangan yg kita hadapi.  Orang kate, easy come easy go kan. Benda senang dapat, senang je nak terbuang […]

Continue Reading

#projek2ribu, kearah kebebasan kewangan & masa!

Assalamualaikum & Salam sejahtera 🙂 Indahnya dunia bila kita diberi kebebasan untuk memilih apa yg kita inginkan walau di mana jua kita berada. Seronok, kan? Apa kata anda mulakan langkah keseronokan anda dengan #projek2ribu. Tapi…apa pula tu? Ha…sebenarnya, #projek2ribu ini adalah projek khusus untuk anda menambah & mengukuhkan kedudukan kewangan anda. Dengan itu, barulah anda […]

Continue Reading

Doa Taubat

Assalamualaikum & Salam sejahtera 🙂 Sejak kecil Sumie di sekolahkan dan di didik cukup dengan keperluan agama. Alhamdulillah. Sumie betul2 bersyukur. Bertuahnya menjadi seorang muslim yg dijanjikan Syurga. Hari ni, Sumie nak share doa taubat. Mudah2an kita dapat sama2 amalkan x kira bile selain waktu solat pon, insyaAllah Amin. Sumber : Google Kenapa Sumie share […]

Continue Reading

Minggu yg SUPER BUSY, tak penat ke?

Assalamualaikum & Salam sejahtera 🙂 Ok, minggu lepas minggu yang sangat busy untuk Sumie. Kenapa?  Sebabnya, secara x sedar Sumie pack kan week Sumie dengan menghadiri kelas2 di Shaklee & kelas2 yg dikendalikan oleh Master2 Sumie. Penat? Secara logik, memang penat. Tapi, kenapa Sumie x rasa penaaaatt sangat? Sebabnya, pertama, apa yg Sumie buat adalah […]

Continue Reading

2015, lebih yakin dengan Januari Promosi Shaklee

Assalamualaikum 🙂 Terskip sehari update blog. Nak kena babap ni! ehhe! Tapi apa pun belum terlambat nak cerita pasal Promosi Shaklee Januari 2015 ni. Wahh!!! Specialnye bulan ni. Sebabnya, Vita-Lea for Kids is back! Dengan multivitamin & multimineral, Vitamin A, C, D, & E, juga mengandungi Iron, Zinc, Copper untuk keperluan nutrisi kanak2. Dengar cerita […]

Continue Reading

Happy New Year 2015

Alhamdulillah 🙂 Bersyukur sangat dipanjangkan umur dan masih bernafas di malam tahun baru 2015. Alhamdulillah 🙂 Pengakhiran 2014 yang memuaskan hati. REALITI IMAGINASI – angan2 yang menjadi realiti 1. Pindah Rumah2. Mengenali Shaklee3. Berbisnes Shaklee4. Proses pemulihan diri rohani & jasmani5. Niat menghantar abah pergi HAJI 20156. Bisnes Shaklee berjalan lancar. Ada masa ok, ada […]

Continue Reading